Broers Machinery beschikt over de volgende RDW erkenningen.

rdw-exportdienstverlening

RDW Erkend Export dienstverlening

Broers Machinery kan de export van Nederlandse voertuigen verzorgen en heeft de erkenning RDW Export Dienstverlening. Daarmee kunnen we de Nederlandse kentekens afmelden voor export in het Nederlandse RDW kentekenregister.

Daarnaast verzorgen wij ook Nederlandse exportkentekens met een 14-daagse verzekering waarmee u met het voertuig naar de desbetreffende bestemming kunt rijden.

Let op! Wanneer u gebruik maakt van een Nederlandse exportkentekens dan dient het voertuig wel te beschikken over een geldige APK (Algemene Periodieke Keuring). Ter info, mocht het voertuig beschikken over een week APK, dan bent u maar voor een week verzekerd.

Om uw voertuig/kenteken af te melden in het kentekenregister heb je nodig:

  1. De kentekencard met de tenaamstellingscode of het Tenaamstellingsbewijs (Deel 1B) en Overschrijvingsbewijs.
  2. De kentekenplaten van het voertuig,  deze worden ingenomen
  3. De actuele kilometerstand van het voertuig (uitgezonderd aanhangers)
  4. Een geldig identiteitsbewijs van de persoon die het voertuig gaat uitvoeren
  5. De adresgegevens van degene die het voertuig gaat uitvoeren

rdw-handelaarskentekenplaten

RDW Erkend Handelaarskentekenplaat

Voertuigen waarvan het kenteken niet is geregistreerd, zoals nieuwe auto’s, geschorste auto’s en auto’s uit de bedrijfsvoorraad, mogen niet op de weg worden gebruikt. Dat mag wel als ze rijden onder het (groene) handelaarskenteken. Dit kenteken wordt toegekende aan door de RDW erkende autofabrikanten, auto-importeurs en voor auto- en reparatiebedrijven. Het handelaarskenteken mag worden gebruikt binnen de Benelux.

Voorwaarden

Ons handelaarskenteken mag uitsluitend worden gebruikt voor voertuigen die behoren tot onze handelsvoorraad. Er mogen geen goederen mee worden vervoerd, tenzij dat nodig is voor de verkoop of de beproeving. Ons handelaarskenteken stellen we ter beschikking voor klanten die een proefrit willen maken met een voertuig uit onze handelsvoorraad. Voorwaarde is dat u beschikt over een geldig rijbewijs in de juiste categorie, hiervan maken we een kopie. De datum en het tijdstip van gebruikname van de handelaarskentekenplaten worden geregistreerd. Wanneer er schade veroorzaakt wordt door aantoonbare nalatigheid of opzet dan kan u aansprakelijk gesteld worden voor de schade.

rdw-afgifte-vrijwaringsbewijzen

RDW Erkend Afgifte Vrijwaringsbewijs

Als u uw voertuig verkoopt, wees alert dat u er voor moet zorgen dat de koper het voertuig op zijn naam overschrijft en u als verkoper een vrijwaringsbewijs krijgt. Gebeurt dat niet, dan weet u dus ook niet zeker of gevrijwaard bent van de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een voertuig als kentekenhouder.

Bij Broers Machinery krijgt u altijd een Vrijwaringsbewijs. Dit kan zowel op papier of per E-mail.